Åka på språkresa

Språkresor är ett perfekt alternativ för den som vill bättra på sina språkkunskaper. För svenskar är ett engelsktalande land fortfarande populärast. USA och Storbritannien är två populära destinationer. Goda kunskaper i engelska är väldigt viktigt för alla som tänker sig en internationell karriär. Alla som gillar att resa har också mycket nytta av just engelska. Även spanska och franska språkresor är populära.

Fördelar med språkresor

Språkresor innebär att studenterna aktivt tränar ett språk. Den som försöker lära sig ett språk i Sverige får spendera mycket tid hemma med böcker, men på en språkresa är det aktiv träning som gäller. Förutom lektionerna är det olika aktiviteter och det vanliga är att bo med en värdfamilj där träningen fortsätter blalanguagetravelnd annat vid middagsbordet. Här följer några av de största fördelarna:

  • Inlärningen går mycket snabbare, eftersom du lever med språket 24 timmar om dygnet.
  • Ditt uttal förbättras. Att höra personer med språket som modersmål är väldigt berikande.
  • Möjlighet att lära sig lokala uttryck och få mer förståelse för landet och kulturen där språket talas.
  • Den roliga miljön och alla aktiviteter gör att hjärnan tar till sig ny kunskap bättre.

Vilka förkunskaper krävs?

Det finns språkresor både för nybörjare och för de som ligger på en mer avancerad nivå. Vanligtvis görs ett språktest för att kontrollera vilken nivå som är lämplig. Sedan placeras man med andra studenter som ligger på en likvärdig nivå.

Nackdelar med språkresor

Nackdelen med språkresor är att de kan bli ganska kostsamma, inte minst för den som tänkt göra en språkresa till populära storstäder som New York eller Los Angeles. Lägg dock märke till att det skiljer sig mycket mellan olika arrangörer. Att göra en kortare språkresa med ett billigt boende behöver till exempel inte bli särskilt dyrt. Långt ifrån alla språkresor berättigar till CSN-stöd. Har du tänkt utnyttja CSN-stöd måste du kontrollera att den aktuella språkutbildningen är CSN-berättigad.